Office 365 gebruikers

Microsoft heeft recentelijk nieuwe maatregelen genomen om spam en adresvervalsing tegen te gaan. Een hele goede ontwikkeling, maar nogal verwarrend als je naast Office 365 ook andere mailservers voor het versturen van je e-mails gebruikt.

Maak je voor je e-mail namelijk gebruik van Office 365 en verstuur je nieuwsbrieven met het e-mailadres dat je in Office 365 gebruikt, dan kan het zijn dat je bij het ontvangen van je (proef-)nieuwsbrief de volgende melding te zien krijgt:

“Deze afzender heeft onze fraudedetectiecontroles niet doorstaan en gebruikt mogelijk een vals adres. Meer informatie over adresvervalsing …”

Wij hebben diverse tests uitgevoerd en deze melding wordt alleen gegeven als je je nieuwsbrief van en naar je eigen in Office 365 geregistreerde adressen verstuurt. Andere Office 365 gebruikers krijgen deze melding niet te zien.

Je kunt deze melding voorkomen door bij de verzending van je nieuwsbrieven gebruik te maken van SPF en DKIM. In het volgende artikel lees je hoe je dit in kunt stellen:

https://www.inboxify.eu/support/kennisbank/authenticatie/

Let op! De melding wordt alleen gegeven als je van je eigen Office 365 naar je in Office 365 geregistreerde adressen verstuurt. Andere ontvangers en Office 365 gebruikers krijgen de melding niet te zien.